luni, 4 ianuarie 2016

Unde sunt cele mai multe persoane fara adapost

   Potrivit Comisiei Natiunilor Unite pentre Drepturile Omului la nivel mondial exista aproximativ 100 de milioane de persoane fara adapost. Acesta este o statistica oarecum uimitoare, mai ales cand vom vedea care sunt orasele fruntase la acest capitol rusinos. Si nu, nu este si Bucurestiul printre ele!

  10. Sao Paulo, Brazilia
Pe Baza unui studiu realizat recent, aproximativ 10.000 de oameni sunt fara adapost in Sao Paulo. Majoritatea dorm in cladiri vechi abandonate.

   9. Budapesta, Ungaria
Ei bine pe locul 9 in acest top rusinos isi fac loc si vecinii nostri maghiari. In Budapesta exista 10.000 de oameni fara adapost. Recent guvernul maghiar a adoptat o lege care incrimineaza lipsa de adapost, fortand pe cei care nu doresc sa ramana in adaposturile oferite de guvern sa aibe propria lor casa. In acest moment aproximativ 6000 de persoane traiesc in adaposturile oferite de guvern.

   8. Buenos Aires, Argentina
Despre persoanele fara adapost se spune ca sunt fantomele de pe strazile din Buenos Aires. In acest moment exista aproximativ 15.000 de persoane fara adapost in capitala Aegentinei.

   7. Mumbai, India
In 2003 existau aproximativ 23 de milioane de persoane fara adapost in India. De atunci numarul lor a crescut in ciuda programelor implementate de guvern pentru a reduce numarul lor. Numai in Mumbai exista aproximativ 25.000 de oameni care dorm in fiecare noapte pe strazi.

   6. Jakarta, Indonesia
Conform recensamantului din anul 2000 erau 28364 de persoane fara adapost in Jakarta, Cu toate acestea, ca urmare a calamitatilor nature cum ar fi furtuni si inundatii, numarul populatiei fara adapost a crescut semnificativ.

   5. Mexico City, Mexic
Aproximativ 40%  din populatia Mexicului traieste in saracie, iar numarul persoanelor fara adapost din capitala este undeva la 30.000.

   4. Moscova, Rusia
Exista aproximativ 5 milioane persoane fara adapost in Rusia, 1 milion sun copii. Studiile arata ca Moscova are cea mai mare pondere cu 50.000 de oameni fara adapost.

   3. Los Angeles, SUA
Orasul Los Angeles are una dintre celele mai mari concentratii de persoane fara adapost din SUA, in prezent sunt 57.700 de oameni care dorm pe strazi.

   2. New York, SUA
Incepand cu anul 2013 numarul de persoane fara adapost din New York a depasit 60.000 din care 22.000 sunt copii. Criza persoanelor fara adapost din New York este adusa de lipsa de initiativa a autoritatilor locale pentru familiile si persoanele care nu dispun de locuinta.

  1. Manilla, Filipine
In jur de 70.000 de persoane fara adapost sunt in acest moment in metropola Manilla, care traiesc cersind pe strazi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu